Oppskrift – Saftig sjokoladekake

Hei fine dere. Ser at dette ble et riktig så sent blogginnlegg, men det tok litt tid å skrive. Vi så på Farmen Kjendis samtidig som at jeg har skrevet, så jeg har nok brukt litt lenger tid enn nødvendig på dette innlegget, haha.

Dagen har virkelig bare gått i ett, men det har vært en koselig dag med feiring av Kjetil sin bursdag. Alle storkoste seg med kake, popcorn og is, også endte vi opp med å se Istid på “kinoen”. Nevøen og niesen min var i hundre, noe som var så gøy å se. Dette blir ikke siste gang vi inviterer til kino, for å si det sånn!

Men over til det overskriften sier, nemlig oppskrift på en saftig sjokoladekake. Denne får jeg alltid skryt for, når jeg bestemmer meg for å lage den. Jeg har fått oppskriften av min flotte mamma, men hvem hun fikk den av husker jeg ikke nå i farten.. Kan det ha vært den ene tanten min tro?

Ingrediensene du trenger til kaken: 1. 6 kopper mel 2. 4 kopper sukker 3. En liter kulturmelk 4. En kopp smeltet smør 5. 2 ss kakao (Jeg bruker gjerne tre også.) 6. 3 ts natron

Ingrediensene du trenger til glasuren: 1. 100 gram smeltet smør 2. 250 gram melis 3. 1 ts vaniljesukker 4. 1 ss kakao 5. 3-4 ss sterk kaffe

Slik går du fram:

1. Mål opp sukkeret og hell oppi en bolle, før du tar oppi kulturmelken. Sikt melet oppi miksen, mens du venter på at smøret skal smelte. Når du har fått melet i bollen, heller du det smeltede smøret i bollen og blander sammen. Deretter tilsetter du natron og kakao, og blander dette inn.

2. Når du ser deg fornøyd med røren, heller du den over i en langpanne, og sett kaken i en kald ovn, før du setter ovnen på 180 grader. Den skal stå inne i ca 30 minutter.

3. Når kaken har stått inne i ovnen i ca 20 minutter, starter du på glasuren. Da begynner du med å ta melisen, vaniljesukkeret og kakaoen oppi en bolle.

4. Smelt smøret og lag den sterke kaffen. (Jeg brukte Nescafe Gold, som jeg blander med kokt vann.)

5. Tilsett smøret og kaffen i de tørre ingrediensene og bland sammen, til du får en glasurkonsistens.

6. Smør ut glasuren på kaken, mens den enda er varm, og pynt den som du selv ønsker.

Håper dette inspirerer til litt bakeglede, i en ellers tung tid. Denne garanterer jeg at dere får skryt for, fordi det smaker virkelig helt fantastisk!

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg