Nyttårsaften 2019

Jeg ville bare titte innom her, for å ønske alle mine fantastiske lesere en fantastisk kveld. På menyen her hos mamma og pappa, står både pinnekjøtt og ribbe med masse godt tilbehør. Vi kom hit litt tidligere, for å hjelpe litt til og få luftet Solo en god tur før vi starter feiringen. Mormor og morfar kommer om ikke altfor lenge, og kjøkkenet hvor jeg sitter nå, lukter himmelsk av all den gode maten som lages. Det ligger an til å bli en riktig fin nyttårsaften her, og jeg gleder meg veldig.

Måtte kvelden deres blir akkurat slik dere ønsker, og riktig godt nytt år! <3

Siste dag i 2019

Hallo, flotte lesere. I skrivende stund sitter Kjetil, jeg og Solo i bilen, på vei hjem. Vi gikk rett og slett lei det regnfulle været i går kveld, og bestemte oss litt spontant for å høre med foreldrene mine, om det var mulig å komme til de å feire nyttårsaften. Typisk vår flaks våknet vi faktisk opp til mye bedre vær i dag, og angret litt i det vi satte kursen hjemover. Ja, ja, det blir kjempekoselig å feire nyttår sammen med foreldrene mine og mormor og morfar i kveld.

Det er rart å tenke på at dette er den siste dagen i 2019, jeg føler virkelig dette året har flydd avgårde. Det har vært et år fylt med opp og nedturer, men jeg ville ikke vært foruten alle opplevelsene jeg har hatt i år. Man lærer så lenge man lever, og jeg har hatt min del av lærdom i år. Nå gleder jeg meg til en ny start på et nytt år, med mye spennende som skal skje. Det blir blant annet ferdigstilling av hus, utdrikningslag, bryllup, fagprøve og forhåpentligvis et fagbrev i boks. Jeg har på følelsen av at 2020 kan bli et bra år, nå får jeg bare håpe at det stemmer.

Håper siste dag i 2019 behandler dere bra, vi blogges mer senere. <3

Hytteidyll

Vi har fått varmen i oss igjen, etter å ha blitt litt kalde på turen vi var på i dag. Når dere var oppdaterte tidligere, ble det en god og varm dusj, før jeg bakte ut bollene. Vi ble enige om at jeg skulle putte en Stratosbit i hver av de, og det ble riktig så smakfullt. Med litt herlig kakao på siden, Mot i Brøstet på TV-en og varme boller, ble det skikkelig hytteidyll.

Ellers har det ikke skjedd så mye, vi har bare slappet av og sett på Mot i Brøstet. Ute blåser det og regner, så da er det godt å være inne i en hytte med god fyr i peisen.

Håper dere får en riktig fin mandagskveld <3

En tur i regnet

Heisann. Nå har vi akkurat kommet inn, etter en god tur i regnet. Uheldigvis fikk vi regn også i dag, men vi bestemte oss for at uansett hvilket vær vi våknet opp til, så skulle vi ta oss en tur. Før vi gikk ut, tok jeg og lagte en bolledeig, som ble satt til heving mens vi skulle gå. Da den var klar, tok vi på oss regntøy alle sammen, og tuslet avgårde.

Vi håpet på at det kanskje skulle bli litt opphold mens vi gikk turen, men vi ble bare våtere og våtere for hver meter vi gikk. Heldigvis visste vi at det var god fyr i peisen, bolledeig til heving og en varm dusj og hytte som ventet oss når vi kom tilbake.

Nå skal jeg også ta meg en god dusj, før jeg skal bake ut bollene og lage oss kakao. Vi blogges mer senere, fine lesere <3

Oppskrift – Fylte horn med ost og skinke

Som lovet i dagens første bloggpost, så kommer det en aldri så liten oppskrift deres vei nå. Vi mumset i oss en god del av hornene, men de som ble igjen, forsvinner nok til frokost i morgen. Det kjekkeste med å bake, er når du får reaksjonen fra de du baker til. Kjetil var strålende fornøyd med en litt sen lunsj, og vi koste oss med litt Mot i Brøstet mens vi spiste. Ellers har det ikke skjedd altfor mye her, og det er ikke mange tingene som skjer videre i kveld heller. Det blir en herlig pinnekjøtt-middag som står på menyen, og ellers blir det bare å slappe av og nyte hyttelivet.

Ingrediensene du trenger for å lage disse herlighetene, er som følgende:

1 pk tørrgjær

4 ss sukker

1/2 ts kardemomme

2 dl melk

4-5 ss smør (jeg brukte 4 ss)

5 1/2 dl mel (selv brukte jeg 7 1/2 dl, da det ble litt lite med det som stod i oppskriften)

Ost og skinke

Fremgangsmåten er:

1. Bland gjær, sukker og kardemomme i en bolle.

2. Smelt smør i en kjele, og tilsett melken. Bland disse sammen, og varm det opp til det er lunkent.

3. Tilsett den lunkne blandingen av smør og melk, i bollen med gjæren, sukkeret og kardemommen.

4. Bland sammen alt, hell oppi melet og bland sammen til du får en fast deig.

5. Legg et kjøkkenhåndkle eller plastfolie over bollen, og sett den et varmt sted til heving.

6. Når deigen har hevet i ca 1 time, tar du ut deigen og kjevler den flat.

7. Deretter deler du den opp i ønsket antall horn, som du ville delt opp en pizza.

8. Legg på skinke og ost, rull de sammen til små horn og legg de på et stekebrett.

9. La de heve i 5-10 minutter på brettet, med et kjøkkenhåndkle over.

10. Stek de i ovnen i 5-7 minutter på 240 grader, og server de gjerne varme.

Håper det smaker, om dere bestemmer dere for å teste <3

 

Følg meg på Instagram HER – YouTube HER – Snapchat: mailinnaske

Regntung morgen

Hei alle sammen. Vi har vært uheldige med været denne hytteturen, for i går våknet vi opp til snø, som dessverre regnet og blåste bort i går. I dag derimot, våknet vi til sur vind og regn. Ikke spesielt gøy å være ute i slikt vær, og morgenturen til Solo og meg ble kort i dag. Hun ville såvidt ut, og da hun hadde gjort sitt, gikk hun raskt inn igjen. I skrivende stund kan det se ut som det lysner litt, og det krysser vi virkelig fingrene for at det gjør. Jeg kjenner at jeg har lyst til å komme meg ut på en god tur, det er en av de tingene som er koselige å gjøre her oppe. Vi har mange turmuligheter her oppe, men det er ikke like gøy å gå tur i et surt vær. Håper at det er oppholdsvær på vei til oss nå, det hadde vært fantastisk!

Vi har bare kost oss innendørs til nå, med god frokost og både ski og fotball på TV-skjermen. Etter at dere er oppdaterte, tenkte jeg at jeg skulle ta hendene fatt for å bake lunsjen vår, som blir fylte horn med ost og skinke. Kjetil foreslo litt spøkefullt her tidligere, at han visste hva jeg kunne blogge om: “Du kan blogge om at du lager horn med ost og skinke?” Da jeg sa at planen var å lage det i dag, smilte han fra øre til øre. Kanskje jeg skal vise dere steg for steg hvordan jeg gjør det? Oppskrifter er alltid gøy å lese om på andre sine blogger, så kanskje jeg skal ta bilder av prosessen, for så å legge det ut i et innlegg til dere litt senere i dag. Det blir nok gøy, så det skal jeg gjøre!

Ønsker dere en koselig søndag så lenge, vi blogges mer senere i dag <3

Hårfin til det nye året

I går var det endelig tid for å bli litt hårfin, før et nytt år tikker inn. Jeg går fast hos Tjensvoll Hårdesign, hvor moren min er sjef og eier av salongen. Hun er min faste frisør, selv om det har hendt at noen av hennes ansatte har måttet klippe meg eller farge håret mitt, på grunn av at mamma har hatt fulle lister med kunder. Heldigvis har jeg alltid vært i trygge hender, for både mamma og hennes ansatte er utrolig dyktige, og jeg føler meg veldig heldig som har en frisør som mor. De har også nylig lagt en instagramkonto for salongen, følg de gjerne på @tjensvollhaardesign.

FØR:

ETTER:

Jeg skulle både farge og stusse håret mitt, og som vanlig er resultatet fantastisk. Hver gang jeg går ut fra mamma sin salong, føler jeg meg så fresh og fin. Jeg følte meg som en million dollar, da jeg gikk fra salongen og videre til Kvadrat kjøpesenter. Der fikk jeg tak i en universal-lader, som jeg forhåpentligvis kan lade begge kameraene mine med. Jeg har ikke testet den enda, men planen er å teste den ut i dag. Satser på at det kommer til å gå fint. Vi har ikke gjort veldig mye i dag, annet enn å slappe av og bare nyte en god varm hytte, mens stormen herjer utenfor. Senere i kveld blir det taco til middag, og ikke minst Manchester United kamp på TV. Satser på at gutta klarer seg like bra som de gjorde på torsdag, da de vant 4-1 mot Newcastle.

Håper dere har en fin lørdag. <3

 

INSTAGRAM HER – SNAPCHAT MAILINNASKE – YOUTUBEKANALEN MIN HER

Et etterlengtet comeback

Heisann. Wow, det var lenge siden.. faktisk er det over to måneder siden dere sist hørte fra meg her på bloggen. Det føles litt rart å skrive til dere her inne igjen, men også vanvittig godt, for jeg har virkelig savnet dette! Jeg syns det er utrolig gøy å dele hverdagen min med dere som leser bloggen, og jeg vet det er noen som har savnet at jeg har blogget.

Spesielt nå som vi har blitt huseiere, så er det noen som har nevnt til meg at de har klikket seg inn her, for å se om jeg har oppdatert noe om hvordan det går med oss i oppussingen. Planen er å få oppdatert dere på den fronten også, men nå er Kjetil, jeg og hunden på hytten til foreldrene mine, for å få en etterlengtet pause fra et uferdig hus. Her blir vi til over nyttårsaften, og skal bare lade batteriene og ha litt etterlengtet kjærestetid. Det trengs nå, for å si det slik, hehe.

Vi kom opp på hytten i går kveld, nokså seint, pga at vi måtte få ferdig noe i huset før vi kunne kjøre avgårde. Jeg kan fortelle mer om det i et annet blogginnlegg. Når vi hadde fått ryddet alt inn, slappet av litt og lagt sengetøy på sengen, gikk vi rett og la oss. I dag våknet vi og bare nøt det at vi slipper å gå rundt i rot og støv, og tok en liten morgentur med Solo, før vi lagte oss en herlig frokost og koste oss. Nå slapper vi bare av på sofaen og ser litt TV, og jeg driver også og planlegger litt blogginnlegg og YouTube-videoer. Med andre ord, så har vi det som plommen i egget. Herlig å bare kunne slappe av, uten å tenke på at det er tusen ting en skulle ha gjort.

Det er så deilig å endelig være tilbake igjen for fullt på bloggfronten, og jeg gleder meg til å dele masse blogginnlegg med dere i tiden framover!

 

INSTAGRAM HER – SNAPCHAT MAILINNASKE – YOUTUBEKANALEN MIN HER