Borte bra, men hjemme best

Hei mine fine! Siden dere ble oppdatert sist, har vi kommet oss hjem. Det er alltid godt å komme hjem, etter en tid borte – som de sier “Borte bra, men hjemme best”. Vi har ikke gjort så mye siden vi kom hjem, Kjetil var og hentet en projektor som han kjøpte brukt, så nå har vi endelig det i hus. Da mangler vi bare å få i stand Kjetil sin “mancave” nede i kjelleren hvor den skal brukes, og det blir så bra når vi endelig kan starte på det etter hvert.

Ellers røk avtalen mellom meg og Kjetil i dag, siden jeg ga etter for fristelsen på å spise godteri i en ukedag. Avtalen har jeg skrevet mer om i DETTE innlegget. Det gjør ikke så mye å ryke sånn egentlig, jeg vet at jeg bare skal bli flinkere på å ikke spise så mye av snoperier og chips i ukedagene, men jeg vil samtidig ha muligheten til å gjøre det også. Jeg går kanskje glipp av vesken jeg skulle få, men jeg får heller bare spare opp til den. Det har ikke skjedd så mye ellers i dag, vi har egentlig bare ligget strak ut på sofaen og slappet av. I morgen derimot, da skal vi spille fotballgolf sammen med en kompis, og jeg vurderer å filme til en aldri så liten videoblogg. Vi får se hva jeg ender opp med å gjøre. 🙂

Følg meg gjerne på Instagram & Snapchat: mailinnaske – YouTube her

Kjærestetid

God morgen. Nå sitter vi og slapper av etter en god frokost, og det begynner å nærme seg avreise fra Kvitsøy. Ferjen går kl 10:50, så det er ikke altfor lenge til vi skal komme oss avgårde.

I går etter at vi hadde vært på hummermuseet, bestemte Kjetil og jeg oss for å ta en liten tur bort til trafikksentralen, som loser båter gjennom farvannet med en ganske stor radius. Der har de en utkikkspost som du får overblikk over omtrent hele Kvitsøy, så der var vi også oppe en tur for å se. Vi tok også en tur gjennom gatene, og bare nøt litt kjærestetid samtidig som Solo fikk seg en tur.

Når vi kom hjem, gikk faren til Kjetil ut for å trekke teinene han hadde ute. Jeg fikk blogget mitt andre blogginnlegg for dagen, og etter det hjalp jeg moren til Kjetil med å få satt deig til fletteloff som vi skulle ha til krabben som var i teinene. Det ble et herlig krabbemåltid, med et av mine personlige favorittbrød til krabbe. I tillegg var det fortsatt lunkent, så det smakte virkelig helt fantastisk. Det ble noen slag med Yatzy, dart og god prat rundt bordet resten av kvelden, før vi tok en tidlig kveld.

Følg meg gjerne på Instagram & Snapchat: mailinnaske – YouTube her

Bildedryss fra hummermuseet

Som jeg skrev tidligere i dag, så skulle vi en tur på hummermuseum. Der fikk vi sett alt fra motorer fra ulike fiskebåter til hummerklekking. Det var med andre ord veldig mye forskjellig de hadde samlet fra de ulike års løp, noe var også donert fra båten morfaren til Kjetil var på. Nå har jeg sittet og sett gjennom bildene vi tok der borte, og nå skal dere få et aldri så lite bildedryss fra museet.

Solo fikk også være med på museum.

Denne tråltilhengeren er donert av eierne av en båt som heter Balder, som morfaren til Kjetil var medeier i.

Den første utstillingen i museet ble åpnet av Kong Harald og Dronning Sonja den 13. juni 2001. Da brukte Kongen den kloa dere ser nederst på bilde, til å offisielt åpne utstillingen.

Båten dere ser til høyre i bildet, var en type båt de brukte til å frakte levende fisk i.

Denne store fruen var en av to hummere som la rogn til klekking av hummer. 

Som dere ser her, ble det en del hummer av rognet.

De små hummerne som klekket ut fra rognet, ble plassert i små celler hvor de skulle vokse seg til 3-5 cm, før de ble sluppet ut i det fri for å leve i sitt naturlige habitat.

Følg meg gjerne på Instagram: mailinnaske – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Dartkonkurranse og snart museumstur

Heisann folkens! Ikke lenge etter at jeg hadde oppdatert dere for andre gang i går, ble det en herlig middag som ble servert. Når middagen var inntatt, gikk det ikke lange stunden før vi fikk besøk av vennene til foreldrene til Kjetil. Vi koste oss med god prat rundt bordet, noe godt i glasset og ikke minst dartkonkurranse. Det ble moren til Kjetil som stakk av med seieren, Kjetil selv kom på andre plass og jeg klarte å kaste meg til en god tredjeplass. Vi var alt i alt 9 stykker, så jeg sier meg meget fornøyd med egen innsats. Når gjestene gikk, tok K og jeg på oss badetøy og nøt litt tid i stampen, før vi også tok kvelden.

I dag har vi kost oss med en god frokost, og nå slapper vi bare av litt, før vi skal avgårde på hummermuseumet her på Kvitsøy. Jeg har aldri vært der, så derfor må vi jo ta oss en tur når det først er åpent. Kameraet blir selvfølgelig med, så dere skal få et innblikk i hvordan det ser ut der dere også. 🙂

Følg meg gjerne på Instagram: mailinnaske – YouTube HER – Snapchat: mailinnaske

Skrivesperre og værskifte

Hei dere. Nå har jeg egentlig prøvd å starte dette blogginnlegget flere ganger, uten hell. Skrivesperren har rett og slett tatt meg litt, fordi jeg ikke vil gi dere det typiske oppsummeringsinnlegget på hva dagen har gått til. Føler det kan bli litt kjedelig til tider, men samtidig så er det jo på en måte det blogg handler om i tillegg? Huff, kjenner det er et kjipt dilemma å ha egentlig! Jeg får bare gå i gang med noe her, slik at dere som klikker dere inn for å lese, får noe å lese på hvert fall.

Som jeg nevnte i forrige bloggpost, skulle vi ta turen til mormoren og morfaren til Kjetil. Vi fikk servert både kake (jeg spiste ikke, på grunn av avtalen mellom Kjetil og meg, som dere kan lese om HER) og kaffe, og praten gikk om alt og ingenting. Vi ble sittende der i litt over en time, før vi tok fatt på turen til butikken og mot båten etter på. Uheldigvis for oss, ble det et totalt værskifte, og vi ble ganske så våte på veien tilbake igjen mot hytta. Ikke spesielt gøy at vi i tillegg måtte ta båt over til hytta, da det blåste skikkelig og så klart kom tidenes regnvær, haha. Det var bare å få på seg tørre klær, også ta seg en øl og bare slappe av. Veldig herlig at vi kan sitte inne i en god varm stue, når det er så dårlig vær som det er.

Vi skal snart ha middag, på menyen står det grillet lyr og torsk, med båtpoteter og grønnsaker. Etter hvert får vi også besøk av noen venner av foreldrene til K, som skal komme hit på litt godt i glasset og en dartkonkurranse. Det blir nok en koselig kveld, og den skal avsluttes med en tur i stampen på tampen av kvelden.

Følg meg gjerne på sosiale medier, hvor jeg prøver å oppdatere litt hyppigere enn jeg gjør her på bloggen, da tenker jeg på Instagram og Snapchat. Merker jeg er litt ny i det å oppdatere sosiale medier med ting som kanskje kan være kjekke å se, men jeg prøver så godt jeg kan. 🙂

På Instagram og Snapchat er brukernavnet mitt mailinnaske og YouTube-kanalen min finner dere ved å klikke her

Vi er på hyttetur

Hei fra Kvitsøy! Vi kom hit på søndag, og vi har hatt noen koselige dager så langt. Søndagen gikk til å slappe av og se Manchester United vinne mot Leicester, og kvalifisere seg til Champions League!! <3 Vi koste oss med grillmat til middag etter kampen, spilte Yatzy, dart og bare koste oss med god prat rundt bordet.

I går gikk timene avgårde i litt jobbing både inne og ute, før vi hadde krabbe til middag. Vi koste oss også med noen runder med Yatzy og dart, siden været virkelig ikke viste seg fra den beste siden. Vi har hatt masse regn både på søndag og i går, men i dag er vi så heldige at solen titter fram. Uheldigvis er det veldig mye vind, så det går ikke an å gå ut på båttur eller fisketur på grunn av det dessverre.

Ellers har dagen til nå bestått av litt det samme som i går egentlig, mennene jobber ute, mens vi damene har fått gjort litt inne. Senere skal vi en tur bort å besøke mormoren og morfaren til Kjetil, noe som blir veldig koselig, da det er en god stund siden vi så de sist. Ellers vet jeg ikke helt hva vi skal finne på, men vi tar det litt som det kommer egentlig. Det er jo tross alt ferie, og feriemodusen er på for fullt. 🙂

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

En god treningsøkt og en spontan tur

Hei mine fine! Ikke lenge etter at dere var oppdaterte sist, kjørte jeg avgårde til farmor for å vaske hos henne. Når jeg var ferdig der, ble det som jeg nevnte i forrige bloggpost, en tur på trening. Jeg endte opp med å kjøre en styrkeøkt på bein og mage, og det ble en ganske god økt på meg i dag. Jeg stakk innom foreldrene mine på vei hjem, for å hente noe hos de og da ble mamma og jeg enige om at vi skulle ta oss en spontan tur, så fort vi begge hadde fått i oss litt mat. Da var det bare å kjøre hjem, skifte om til turtøy, få i seg litt middag og komme seg avgårde.

Vi endte opp med å gå Reianes rundt, som vi gikk mange ganger når vi begge var permitterte. Det var en god stund siden noen av oss hadde gått den turløypen, så det var koselig å få gå den igjen. Mot slutten av løypen var vi veldig heldige å se en svær ørn, som fløy ganske nært oss. Det var litt av en opplevelse å se den så godt som vi gjorde, og ørner har virkelig stort vingespenn altså, de er virkelig majestetiske fugler. Mamma kjørte meg og Solo hjem etter turen, og da vi kom inn dørene var det første jeg gjorde å få Solo i dusjen. Hun var ganske skitten på potene, så da er det alltid greit med en vask. Nå skal jeg selv komme meg i dusjen, før jeg skal legge rent sengtøy på sengen og bare slappe av. Håper dere får en fin kveld videre, mine fantastiske lesere. <3

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat: mailinnaske – YouTube her

Ikke den beste natten med søvn

Hei på dere. Det ble ikke den beste natten med søvn, da Solo klynket seg gjennom natten og ville ut ganske ofte. Hun virker bedre i dag, selv om det enda er litt klynking her og der. Vi var på en tur tidligere, og da var hun seg selv igjen. Snuset rundt på alt mulig, og hadde egentlig ganske mye energi, så det går litt opp og ned. Satser på at formen blir helt bra i løpet av dagen, det er ikke bare-bare med to doser med beroligende midler som skal ut av den lille kroppen, stakkar. <3

Ellers har det ikke skjedd veldig mye her hjemme, jeg skal straks ta en telefon til farmor, for å høre om det passer at jeg kjører bort til henne for å vaske. Planen er å få tatt ukens første treningsøkt, når jeg er ferdig hos henne. Usikker på om det blir intervaller eller styrketrening, men jeg går nok for det som frister mest når jeg kommer til treningssenteret.

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat: mailinnaske – YouTube her

Dyrlegebesøk og venninnekos

God kveld i stuen. Dyrlegebesøket gikk mye dårligere enn jeg hadde trodd, da den første beroligende sprøyten ikke virket helt. Det måtte en sprøyte mer til, og da vi endelig trodde hun hadde sovnet, skulle vi starte klippingen. Det viste seg å enda være litt for tidlig, så til slutt måtte jeg bare sitte med henne i armene mine for å få holdt henne fast, mens klørne ble klippet. Hun sovnet til slutt i armene mine, men da var dyrlegen nesten ferdig, så det var egentlig litt sen virkning på det beroligende stoffet i dag. Det var noe som kunne skje, fikk jeg vite, men mammahjertet hadde det ikke spesielt bra. Det tok nesten en time fra hun fikk første sprøyten til hun sovnet, så det tok sin tid. Hun måtte også få oppvåkningssprøyte etter på, og har vært ganske klynkete siden det, stakkar. <3

Etter at Solo var levert hjemme igjen, hentet jeg Edith på jobb. Det ble litt shopping både her og der, også på PetXL, som er en dyrebutikk på Forus. Edith kjøpte inn til kattene til hun og kjæresten + en boks med snacks som gave til Solo. Jeg kjøpte både nytt fór til Solo, og en ny leke som hun fikk i premie for å ha vært hos dyrlegen. Det ble heldigvis godt mottatt her hjemme, selv om formen ikke er helt bra. Vi var også innom og spiste på Egon, hvor vi måtte stå i nesten en time før vi overhodet fikk bord. Det var heldigvis som vanlig god mat, så det veide opp for ventingen. Når vi var ferdige å spise, kjørte jeg Edith hjem og deretter suste jeg hjemover selv. Etter at Solo hadde fått litt av den nye maten og leken jeg kjøpte, tok vi oss en liten tur, som jeg tror virket litt oppkvikkende hvert fall. Hun er fortsatt ikke helt i form, men vi satser på at det gir seg i løpet av natten. <3

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat: mailinnaske – YouTube her

Jeg gruer meg alltid litt

God tirsdag, mine fine lesere. I dag skal jeg noe som jeg egentlig ikke er spesielt glad i og alltid gruer meg litt til, men som likevel må gjøres. Solo må nemlig til dyrlegen for å klippe klør, og hun HATER dyrlegen så mye. Jeg syns ikke det er noe gøy i det hele tatt å se hvor redd og stressa hun blir, men hun nekter å la oss klippe klørne hennes her hjemme, så da må hun til dyrlegen å få beroligende mens de klipper. Vi har time klokken 13:30, så det er enda en liten stund igjen til vi skal kjøre avgårde, heldigvis. Solo aner fred og ingen fare foreløpig, hun ligger rett ved vinduet og koser seg i solen som skinner inn.

Etter dyrlegebesøket skal jeg kjøre lille bebbis hjem til Kjetil, også skal jeg være med Edith, en av mine beste venninner. Planen vår er å spise middag, siden hun kommer rett fra jobb, også skal vi shoppe litt. Det blir nok veldig koselig som alltid, og jeg tar selvfølgelig med meg kameraet, slik at dere kan få se litt bilder senere.

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat: mailinnaske – YouTube her