Et uventet syn

Jeg og mamma hadde en fantastisk tur i dag, vi gikk en løype som kalles “Reianes rundt” som ligger på Rennesøy. Da vi startet turen, gikk vi forbi en av mange strender på runden vi tok, og da ble vi vitne til et uventet syn, som vi virkelig ikke hadde forventet å se. Solo var den første som oppdaget den, siden hun var veldig bestemt på å gå ned på stranden, uten at vi forsto helt hvorfor. Plutselig begynner hun å bjeffe, og like etter hører vi en slags fresing, og da får vi øye på det som er en liten sel. Den lå og koste seg i solen, og var ikke veldig glad i å få besøk av en bjeffete hund. Tok en snap hvor den ligger akkurat slik som på bildet under, og mange har spurt om den var i live. Det kan jeg bekrefte at den var, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på bildet, haha.

Vi var også litt uheldige og gikk oss litt vill, siden mamma ikke hadde gått turen før, og det er tydeligvis noen år siden sist jeg gjorde det. Jeg måtte faktisk spør Kjetil om det, og han mente at vi hadde gått turen i starten av forholdet vårt. Da bodde han hjemme hos foreldrene sine, og turen starter ikke veldig langt fra der de bor. Heldigvis fant vi fram til slutt, og det ble en god tur på rett over to timer.

Da jeg kom hjem fra turen, slappet jeg litt av, før Kjetil ga meg beskjed at han var på vei hjem fra jobb. Da satte jeg i gang med dagens middag, og han ble veldig glad for å se at han fikk komme hjem til nylaget mat. Jeg får bare lære meg noen nye oppskrifter i løpet av disse ukene jeg er permittert, slik at jeg kan overraske med noen nye retter, ikke bare de samme gamle hele tiden. Ellers har vi bare slappet av med serie, og tatt livet ganske med ro denne tirsdagen.

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Hjelp, jeg er permittert

Heisann, dere. Det som skulle bli en liten dags/to dagers pause fra bloggen, ble plutselig litt mer enn det. Det var faktisk aldri meningen, men jeg gikk gjennom en litt tung periode, og syns da det var bedre å gi slipp på noe som stresset meg mer enn det var gøy. Det skulle jo vise seg å bare bli verre, da denne koronakrisen traff oss rett i fjeset noen dager etter på. Farvel normalt liv, og hei ny hverdag. Jeg har egentlig vært heldig å ha jobb helt fram til i går, for når jeg var ferdig med kveldsskiftet, kom en ny hverdag igjen og traff meg. Dere kan jo forstå det ut ifra overskriften, men jeg har altså blitt permittert, sammen med en del av mine andre kollegaer. Det var ganske rart å være på jobb i går, siden jeg konstant gikk rundt og tenkte på at dette var min siste dag på gud vet hvor lenge. Håper og tror at det kanskje bare blir maks en måneds tid, men det er det så klart ingen som kan si sikkert.

Målet mitt gjennom denne rare tiden er bare å holde meg positiv, slik at min nye hverdag ikke tar meg ned i kjelleren. Ja, det er kjipt å være permittert, men det gir meg også mulighet til å fokusere på å få mer orden her i huset, jeg kan prøve ut nye middagsoppskrifter, jeg kan blogge mer, jeg kan lage YouTube-videoer til dere, jeg kan bake, jeg kan gå turer og ja, mulighetene er egentlig mange. Planen nå er å få stelt meg litt, slik at jeg kan føle meg litt freshere enn jeg gjør nå, før jeg tar med meg Solo for å møte mamma. Vi skal ut på tur, og jeg tar selvfølgelig med meg kameraet, slik at jeg kan oppdatere dere senere med noen koselige turbilder. Håper alle har det bra, og at dagen deres blir kjempefin!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Mor-datter tid

Heisann. Solo og jeg har akkurat kommet oss hjem, etter en koselig kveld hos foreldrene mine. Pappa var ikke hjemme før nokså seint, så vi damene har bare kost oss vi tre. Jeg har hjulpet mamma litt med regnskapet, vi har hatt kaffe og lapper, sett på TV og snakket om alt og ingenting. Det er alltid koselig å ha litt mor-datter tid, det er noe jeg virkelig setter pris på.

Nå er det på tide å komme seg i seng, før en ny dag på skolebenken venter. I morgen er det klart for skjærebrenning og sveising, noe som blir spennende. Jeg føler at jeg i det siste har fått dreisen på begge deler når jeg har gjort det på jobb, så jeg håper at jeg kan bli enda flinkere i løpet av morgendagen. Det blir også interessant å se om jeg har litt peiling, når vi starter opp med det. Det kan jo faktisk hende jeg ikke har det, men da er det jo supert at jeg befinner meg på skolen, slik at jeg kan lære teknikken skikkelig. Håper dere får en riktig god natt, alle sammen!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Første “skoledag”

I dag var det klart for min første “skoledag” på den videregående skolen, hvor vi har holdt på med dreiing. Vi hadde først litt teori, før vi fikk utdelt hver sin tegning som vi skulle dreie ut. Hvis vi ble ferdige med det, skulle vi også gjenge dreiestykket vårt. Jeg merket at jeg ikke har veldig god kontroll på dette med dreiing, siden vi ikke har mange jobbene som krever det på jobb. Derfor har jeg heller ikke vært altfor mye borti dreiebenken fra før, men etter i dag, føler jeg at jeg har fått litt dreisen på det.

Etter jeg kom hjem fra skolen, slappet jeg litt av, før jeg kjørte en tur til foreldrene mine for å spise en herlig middag. Jeg fikk servert pasta med laks, scampi og rømme, noe som smakte skikkelig godt. Når vi var ferdig med middagen, måtte jeg kjøre hjem en tur for å hente mobilen og Macen, som jeg klarte å glemme når jeg kjørte bort til de. Da jeg var tilbake, ble mamma og jeg enige om å ta en kveldstur. Den kom vi akkurat tilbake fra nå, og det var en kald, men forfriskende tur.

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Seier i Manchester

Hei fine dere. Været var dessverre ikke med oss i dag, og helt fram til Kjetil og jeg skulle til byen for å se kamp, pøsregnet det. Det ble derfor ingen familietur slik vi hadde planlagt, vi ble bare inne og koste oss under varme tepper med serie på TV-skjermen.

For en kamp det ble i Manchester i dag, United klarte å vinne mot City. Stemningen på puben var helt fantastisk, og vi storkoste oss virkelig med å se seieren i favorittbyen. Vi drømte oss bort til Manchester og det å stå på stadion når målene ble scoret, ikke minst når de vant. Det må jo ha vært helt magisk, vi skulle så gjerne vært der i dag. Vi kjenner noen som så kampen på Old Trafford, og vi var litt misunnelige kan du vel si. Det var virkelig en super kamp, og gutta var i skikkelig toppform.

Kjetil smilte fra øre til øre hele veien hjem, og vi møtte ei som var glad for å se oss, når vi kom hjem også. Da ble det tacorester fra gårsdagen, og Castle på TV-en. Nå ligger vi bare og lader opp til den kommende uken, som blir spennende for min del. Jeg skal ikke på jobb de neste tre dagene, for jeg blir “skoleelev” på en videregående skole fra mandag til onsdag denne uken. Der skal jeg dreie, frese, sveise og skjærebrenne, for å lære meg disse tingene litt bedre. Dette er i forbindelse med fagprøven som nærmer seg, og hva er vel bedre enn å lære det av noen som underviser i det hver dag? Jeg både gruer og gleder meg, men jeg er nokså sikker på at det kommer til å gå kjempefint. Det er viktig å holde seg positiv, så det skal jeg gjøre når jeg tropper opp på skolen i morgen tidlig, selv om jeg sikkert også kommer til å være nervøs, hehe. Håper dere får en riktig fin søndagskveld videre!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Oslo vlog – Jentetur

God søndag. Nå har jeg endelig fått redigert videobloggen fra Oslo ferdig, bare en uke etter at vi kom hjem, hehe. Bedre sent enn aldri, tenker jeg. Det var koselig å se gjennom klippene, for jeg ble tatt rett tilbake til en super helg, med min fantastiske Edith.

Det er virkelig en tur jeg håper vi kan gjenta om ikke alt for lenge, for vi hadde det så kjekt sammen. Jeg er skikkelig glad for at jeg kan kalle Edith en av mine beste venninner, for hun er virkelig en person jeg kan være meg selv 100 % med. Hun støtter meg i alt, og det er jeg evig takknemlig for. Dette var kanskje vår første jentetur sammen, men vi er helt enige i at det skal bli mange flere fremover.

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Middagsbesøk

Hei mine fine. Akkurat nå er det ikke lenge siden vi spiste en herlig tacomiddag her hjemme, sammen med min gode pappa. Guttaboys har benket seg foran TV-en, hvor de har satt på Burnley mot Tottenham. Da tenkte jeg å benytte sjansen min til å få ut dagens andre blogginnlegg til dere, siden mennene var opptatt med det som foregår på skjermen.

Etter at dere ble oppdaterte, ryddet jeg litt, før tanten til Kjetil kom tilbake med en skitten Solo. Jeg tok henne rett i dusjen, slik at jeg fikk henne ren og fin igjen. Deretter la jeg meg på sofaen litt, og da ringte Kjetil for å si at han var på vei hjem. Han hadde kjøpt med seg favorittsmågodtet mitt på veien, snill som han er. Han satte på en fotballkamp, og da bestemte jeg meg bare for å ta en liten powernap på en halvtime til 45 min, som plutselig ble til to timer.. Haha, sånn kan det altså gå. Kjetil sa til meg at han hadde prøvd å vekke meg, men at jeg bare hadde gitt fra meg en liten lyd, og sovnet igjen med en gang. Heldigvis fikk han vekket meg en time før pappa kom, og da var det bare siste finish på ryddingen i huset, før jeg gikk i dusjen.

Jeg hadde sagt til Kjetil at pappa kom rundt kl 18:30-19:00, men da jeg kom ut av dusjen litt etter kl 18:00, var han allerede kommet hørte jeg. Da var det bare å få på seg litt klær og stelle seg litt, før det var opp å starte på maten. Etter fotballkampen er ferdig, er planen å se det nye programmet til Dag Otto. Vi har gledet oss til det skal komme på skjermen, så det blir spennende å se om det er like bra som det ser ut. Håper dere får en riktig fin lørdagskveld videre!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Kjip start på dagen og ødelagt vaskemaskin

Hei dere. Håper deres lørdag startet litt bedre enn min, jeg har virkelig hatt en kjip start denne dagen. Vaskemaskinen vår pumper ikke ut vann slik den skal, og vi mistenkte det kunne være filteret som er tett. Da jeg skulle prøve å få det ut, tok jeg litt for hardt i, og knakk den som det skulle dras i for å få det ut. Nå får vi det ikke ut i det hele tatt, og da sitter vi her uten vaskemaskin for øyeblikket. Det kommer alltid når du minst vil det, slik ting som det her.. Huff av meg, ja, ja, vi skal nok klare å få tak i en ny, eventuelt få ut filteret på ett eller annet vis. Vi må bare tenke positivt, og at dette ordner seg på en eller annen måte.

Kjetil er nå ute med Steinar for å se etter dress til bryllupet, og vi jentene er alene hjemme. Det vil si, nå er det faktisk bare meg her, for tanten til K tok med seg Solo på tur. Jeg har drevet på å få vasket vår gamle komfyr, slik at den kunne legges ut for salg. Egentlig skulle det vært gjort for lenge siden, for den har bare stått her hos oss og samlet støv. Jeg skrev jo i innlegget “Helgens planer” at Solo og jeg skulle gå oss en tur, hvor jeg skulle ha med kameraet. Akkurat i det jeg var ferdig å vaske komfyren, og tenkte egentlig å ta på meg turklær, så tikket det inn en melding fra tanten til Kjetil, hvor hun spurte om Solo var klar for tur. Derfor tenkte jeg heller at hun kunne få med seg lille bebbis på tur, så kunne jeg få blogge og rydde her hjemme før vi får besøk i kveld. Jeg får heller ta en skikkelig langtur i morgen, og da kan kanskje Kjetil også bli med, så blir den en familietur på oss. Da kan vi pakke med oss litt snacks i en sekk, som vi kan kose oss med på veien. Satser på at været er med oss, så blir det nok kjempekoselig. Nå må jeg runde av her, slik at jeg får gjort litt husarbeid. Ha en fin lørdag så lenge, vi blogges mer senere!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

En rolig kveld

God kveld i stuen. I dag var jeg endelig tilbake på jobb, og formen er mye bedre. Etter jobb var det tid for å gå innom farmor og farfar, hvor det ble vasking og en handletur med farmor. Da jeg var ferdig hos de, gikk turen hjemover. Kjetil holdt på å kappe ned litt busker og hekk utenfor, da jeg kom hjem. I tillegg ble jeg møtt av ei veldig glad jente, som var overlykkelig for at mamma var kommet hjem. Solo stod i bånd ute, mens Kjetil holdt på, så det var en koselig velkomst å få. Jeg tok turen i dusjen, og fikk stelt meg litt, før K hjalp meg med å ta litt bilder til bloggen. Det føltes vanvittig herlig å få på seg litt sminke igjen, for det har jeg virkelig savnet.

Når vi var ferdige med bildeknipsingen, kjørte jeg en tur ned på butikken, for å handle inn til både dagens og morgendagens middag. Vi bestemte oss for å ha biff med fløtegratinerte poteter i dag, og det smakte helt fantastisk. Ellers har vi bare hatt en rolig kveld, hvor vi har slappet av med Mot i Brøstet på TV-en og litt fredagssnacks. Håper dere har en fantastisk kveld videre, mine fine lesere!

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske

Helgens planer

Fredag: Da blir det først jobb, og etter arbeidsdagen er over, blir det den ukentlige vasken hos farmor og farfar. Når jeg er ferdig der, har vi ikke mange planer, det blir nok bare å lage oss en god middag og slappe av med en av våre favorittserier.

Lørdag: Kjetil og Steinar skal ut å se på dresser, og vi jentene skal være hjemme alene noen timer. Da skal vi ta oss en tur, hvor kameraet så klart blir med. Tenker også å få unna litt husarbeid, slik at det ser bra ut til vi får besøk av pappa på kvelden. Mamma skal på hyttetur med en venninne denne helgen, og da er pappa alene hjemme. Da tenkte jeg det kunne være koselig å invitere han på middag, noe han ble glad for.

Søndag: Det skjer ikke fryktelig mye på søndagen, det eneste som er planlagt er en tur på supporterpuben for å se kampen mellom Manchester United og Manchester City. Ellers blir det nok avslapping, kanskje en søndagstur om været tillater det og jeg skal også få redigert videobloggen fra Oslo ferdig denne dagen, slik at den kan publiseres til dere.

 

Følg meg gjerne på Instagram her – YouTube her – Snapchat: mailinnaske